Produkty pro organický lecitin (3)

Nerafinovaný Konopný Olej 100ml

Nerafinovaný Konopný Olej 100ml

Konopný olej je nerafinovaný olej. Vyznačuje se velmi originální chutí, s jemným ořechovým nádechem a kořeněnou příchutí. Olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny a obsahuje ideální poměr kyselin omega-6 k omega-3, tedy 3:1, díky čemuž přispívá k regulaci lipidového metabolismu v těle a podporuje odstraňování toxinů z organismu. Obsahovaná vitamín E působí jako antioxidant a protizánětlivě, vitamín K - zodpovědný za správnou srážlivost krve, urychluje hojení ran, vitamín A - přispívající k správnému vidění, vitamín D a vitamíny skupiny B - potřebné pro správné fungování našeho těla. Ve složení najdeme: vápník, hořčík, síru, draslík, železo, zinek a fosfor. Obsahuje také přirozeně se vyskytující chlorofyl ze semen, který působí protizánětlivě a zklidňující. Konopný olej zlepšuje metabolismus, podporuje činnost srdce, podílí se na výstavbě kostní tkáně, má analgetické, antibakteriální a protiplísňové účinky.
Zelené Čočky 1000g

Zelené Čočky 1000g

Čočky mají, stejně jako všechny luštěniny, jedinečné zdravotní vlastnosti. Jsou zdrojem dobře vstřebatelného proteinu. Protein z čočky je po sójovém proteinu nejvíce vstřebatelným rostlinným proteinem (85 procent). Zelené čočky obsahují hodně vlákniny. Vláknina nejen pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, zlepšuje srdeční a trávicí systém, ale také přispívá ke snižování hladiny cholesterolu, odstraňuje toxiny z těla, chrání před rakovinou tlustého střeva a také proti diabetu typu 2. Mají vysoký obsah železa, což je výhodné pro lidi, kteří nejí maso. Jeden šálek zelených čoček obsahuje 100 procent doporučené denní dávky železa. Tento minerál hraje důležitou roli při tvorbě hemoglobinu v krvi a myoglobinu ve svalech, což je zodpovědné za transport kyslíku do buněk. Obsahují také cenné mangan a kyselinu listovou.
Inulin z čekanky 500G

Inulin z čekanky 500G

Inulin je přírodní vícezrnná látka, kterou člověk nedokáže strávit, a proto funguje jako dietní vláknina. Vyskytuje se v kořenech a hlízách některých rostlin (čikorka, jeruzalémský artyčok, artyčok, lopuch, cibule, česnek, banány). Nejčastěji se získává z čekanky. Inulin se vyznačuje nízkokalorickou a jemnou sladkostí. Protože je 10krát méně sladký než cukr, obvykle se nepoužívá jako náhrada. Inulin se používá jako gel, zahušťuje a stabilizuje látky. Inulin přidaný do potravin snižuje kalorický obsah, potlačuje chuť k jídlu a zvyšuje pocit sytosti. Díky tomu zlepšuje kontrolu nad množstvím konzumovaných potravin. Funguje u lidí s redukčními dietami. Inulin působí jako prebiotikum, stimuluje rozvoj normální střevní bakteriální flóry a tím pozitivně ovlivňuje zdraví.